Taoistička kosmologija

Originalna vs programska realnost

Pošto je ovo prvi tekst gde ćemo se baviti nekim novim temama, a koje su opet usko vezane za priču o energiji, što je stara tema bloga budjenjeduse.com, krećemo od osnovnih pojmova i red je da definišemo energiju o kojoj stalno govorim.

Reč je o primordijalnoj najčistijoj energiji čitavog postojanja, koja svemu daje život i organizuje se u sadržaj i formu. Ta energija je osnovna vibracija duše- YUAN QI ili kako ćemo je zvati na ovom blogu ORIGINALNA ENERGIJA. Ona je osnova svih yin i yang energija u telu i kroz telo se širi preko Trostrukog grejača (San Jiao). Neutralna je- nije ni pozitivna ni negativna.

Svaki čovek dolazi na ovaj svet sa određenom količinom originalne energije. Količina te energije u našem energetskom sistemu (čitaj toroidalno polje, bioenergetsko polje ili aura) zavisi od iskustava duše u drugim kvantnim realnostima i odraz je stepena razvoja duše. Naravno tokom života originalna energija se troši, naročito u civilizaciji baziranoj na traumama i suptilnim traumama.

Kad se rodimo naše originalno je odmah dobija svoju repliku personu koja nastaje programiranjem našeg uma,  i što je jača persona i programi koje nosi, originalno ja će biti pod većim pritiskom, a životna energija će odlaziti na programsku realnost, ne na originalnu. Sve ovo vremenom dovodi do osujećenja naše istinske sudbine, “deformisanja” našeg polja, njegovog oklopljavanja, što osim raznih bolesti donosi i robotizaciju čoveka, emocionalne kuge o kojoj je pričao Vilhelm Rajh.

Programska realnost je nametnuta, zdravlje, vitalnost, ekspanzija, unutrašnji mir, osećaj radosti i zadovoljstva  naše su pravo koje smo stekli rođenjem i cilj je da preko proverenih znanja i praksi ljudi osveste svoj pun potencijal.

Onima kojima je cilj razviti najviši nivo duše, a to je spiritualno telo, biće u mogućnosti da to urade u zavisnosti od količine originalne energije u svom sistemu. Dobra vest je da iako na ovaj svet dolazimo sa ograničenom količinom originalne energije, koju nemilice trošimo na programsku realnost, postoje načini da se u energetski sistem unese nova količina originalne energije. To je jedan od razloga zbog kojeg sam se upustila u avanturu zvanu qi gong (što u prevodu znači “kultivacija energije”).

Originalna energija u naš sistem ulazi kroz portal Ming Men i zapravo prvi korak je otvaranje misterioznog prolaza donjeg dan tjena. O čemu ćemo u nekom drugom tekstu.

Ovde bih samo još dodala par reči o taoističkoj kosmologiji. U početku beše PRIMORDIJALNI RAJ koji je 100% od originalne energije.

Onda se manifestovao RANI RAJ kada se originalna, nepolarizovana energija podelila na dve kreativne sile koje još nisu polarizovane- 50% originalne energije i 50% YINA i YANGA. Ovaj raj je energetska matrica ispod svih manifestacijskih formi.

KASNI RAJ nastaje kada se nepolarizovane energije manifestuju u materijalnom nivou postojanja, te između njih kao srži i materijalne polarizovane forme nastaje tenzija koju svi tako dobro osećamo u našim životima kao ZAKON POLARNOSTI. U KASNOM RAJU  je 1% originalne energije i 99% yin i yanga, otud tolika drama, gubljenje energije, bolesti, jednom rečju Matriks.

 

Ono što možemo učiniti za sebe u ovom životu  je da znanjem o zakonitostima života, zatim obnavljanjem originalne energije, povezivanjem sa  i osvešćivanje te energije, ona može delovati u našem životu, možemo povratiti ličnu moć, volju i svoju sudbinu uzeti u svoje ruke.  Drugim rečima, možemo se vratiti u stanje RANOG RAJA! Gde će uz prisustvo originalne energije, polarizacija između yin i yanga imati manju amplitudu!

Odslušaj duže predavanje na ovu temu: