znanje kao najveća vrednost

Oduvek sam imala veliku glad za znjanjem, ali ono što nam se serviralo nije uspevalo tu glad da zadovolji. Već u drugoj godini srednje škole shvatam da sistem obrazovanja ne neguje, nego sputava ljudski duh. Sve se svodi na gomilanje nepotrebnih informacija, ispunjavanje forme, bez suštine i negovanja naše izvorne prirode. 

Pokušala sam da tu glad utolim van formalnog obrazovanja izučavanjem psihologije, filozofije, umetnosti i religije. Ono što sam pronašla bilo je zanimljivo, privlačno, ali zatrpano teškom terminologijom tako da se smisao gubi.

Najpribližnije onom za čim sam tragala pronašla sam u knjigama velikih pisaca. Kao student svetske književnosti čitala sam ih u ogromnom broju. Ironija je što sistem obrazovanja u težnji da objasni umetnost poriče njenu lekovitost.

ne tragaj za odgovorima,
već za pravim pitanjima

Do svoje trideset i treće godine tragala sam za svojim odgovorima, sve dok nisam naišla na interaktivnu knjigu iz popularne psihologije i umesto odgovora dobila pitanja. Napravila sam grešku, kao i većina ljudi, tražila sam odgovore izvan, dok su oni oduvek bili u meni. Posvećujem se koučingu sebe i drugih ljudi, produbljujem radove istočnjačkim duhovnim praksama. Najdublji uticaj na moju transformaciju imale su i danas imaju taoističke energetske prakse, podizanje energije na viši nivo, zajedno sa kultivacijom uma.

ne tragaj za odgovorima,
već za pravim pitanjima

Do svoje trideset i treće godine tragala sam za svojim odgovorima, sve dok nisam naišla na interaktivnu knjigu iz popularne psihologije i umesto odgovora dobila pitanja. Napravila sam grešku, kao i većina ljudi. Tražila sam odgovore izvan, dok su oni oduvek bili u meni. Posvećujem se koučingu sebe i drugih ljudi, produbljujem radove istočnjačkim duhovnim praksama.

question, questions, question marks-6387294.jpg

wuji škola ne daje bespotrebne informacije, već prave transformacije

Plod mog dugogodišnjeg iskustva je WUJI Škola, nastala je iz moje želje da ljudi u podržavajućem okruženju pronalaze sopstvene odgovore i razvijaju svoj potencijal. WUJI Škola je bezbedan prostor u kome se dešava transformacija na dva fronta. Na jednom se urušava i raspada sve što nas ne podržava, dok se na drugom novi život gradi:

SLOBODA da budemo ono što jesmo!

SMISAO da radimo ono što volimo i ono što je naša najveća strast!

INTEGRITET da suvereno vladamo svojim životom!

EKSPANZIJA da uvek rastemo i razvijamo se! 

BLAŽENSTVO jer živimo svoju istinu! 

 LJUBAV kakvu nisamo mogli ni da sanjamo! 

 

Scroll to Top