fbpx
Maja Andjelkovic

Moje ime je Maja Anđelković, kouč, mentor i osnivač Wuji Škole za razvoj ljudskih potencijala. Kroz proces transformacije sprovela sam u proteklih deset godina 500 i više ljudi.

ZNANJE KAO NAJVEĆA VREDNOST

 Oduvek sam imala veliku glad za znanjem, ali ono što nam se serviralo nije uspevalo tu glad da zadovolji. Već u drugoj godini srednje škole shvatam da sistem obrazovanja ne neguje, nego sputava ljudski duh.   Sve se svodi na gomilanje nepotrebnih informacija, ispunjavanje forme, bez suštine  i negovanja naše izvorne prirode.

Pokušala sam da tu glad utolim van formalnog obrazovanja u izučavanju psihologije, filozofije, umetnosti i religije. Ono što sam pronašla bilo je zanimljivo, privlačno, ali zatrpano teškom terminologijom da se smisao gubi.

Najpribližnije onom čemu sam tragala pronašla sam u knjigama velikih pisaca. Kao student svetske književnosti, čitala sam ih u ogromnom broju.  Ironija je što sistem obrazovanja u težnji da objasni umetnost, poriče njenu lekovitost.

NE TRAGAJ ZA ODGOVORIMA, VEĆ ZA PRAVIM PITANJIMA

Do svoje trideset i treće godine tragala sam za svojim odgovorima, sve dok nisam naišla na interaktivnu knjigu iz popularne psihologije i umesto odgovora dobila pitanja. Napravila sam grešku kao i većina ljudi. Tražila sam odgovore izvan, dok su oni oduvek bili u meni. Posvećujem se koučingu sebe i drugih ljudi, produbljujem radove istočnjačkim duhovnim praksama.

WUJI ŠKOLA NE DAJE BESPOTREBNE INFORMACIJE, VEĆ PRAVE TRANSFORMACIJE

Plod mog dugogodišnjeg iskustva je Wuji Škola. Nastala je iz moje želje da ljudi u podržavajućem  okruženju pronalaze sopstvene odgovore i razvijaju svoj potencijal. Wuji Škola je bezbedan prostor u kome se dešava transformacija na njena dva fronta. Na jednom se urušava i raspada sve što nas ne podržava, dok se na drugom novi život gradi:

SLOBODA da budemo ono što jesmo!

SMISAO da radimo ono što volimo i što je naša najveća strast!

INTEGRITET da suvereno vladamo svojim životom!

EKSPANZIJA da uvek rastemo i razvijamo se!

BLAŽENSTVO jer živimo svoju istinu!

LJUBAV kakvu nisamo mogli ni da sanjamo!

 

Scroll to Top